SEND HENVENDELSE

Ønsker du at vi kontakter deg angående Maur ?

Våre nedslagsfelt er Vestland, Bergen, Oslo, Viken, Asker, Bærum, Akershus, Buskerud, Østfold og Vestfold, Øygarden, Askøy, Sotra, Alver, Os, Bjørnafjorden, Kvam, Samnanger og Osterøy.

Ta kontakt med oss.  Maur

  Det finnes mange typer maur i Norge men kun noen veldig få arter regnes som skadedyr. Vi har lang erfaring til kunder i Vestland, Bergen, Oslo, Viken, Asker, Bærum, Akershus, Buskerud, Østfold og Vestfold, Øygarden, Askøy, Sotra, Alver, Os, Bjørnafjorden, Kvam, Samnanger og Osterøy.

  Svart jordmaur

  Den vanligste mauren vi her på Vestlandet kommer i kontakt med er Svart jordmaur, også kalt svartmaur eller sukkermaur. Selv denne mauren ikke er ett skadedyr kan den oppleves som sjenerende da den ofte etablerer seg innvendig i hus. Her vil den søke etter mat og ofte kan det være karavaner av insekter på kjøkkendisken på leting etter mat. Den trives i fuktige omgivelser og kan i en del tilfeller være ett symbol på fuktskader. Normalt sett vil starter aktiviteten tidlig på våren og avtar utover sommeren. I de tilfeller aktiviteten er vedvarende kan det foretas en styrt bekjempelse ved bruk av forgiftet åte. Dette har som regel meget god effekt.

  Rød Skogsmaur

  Maur

  Dette er den vanligste mauren vi treffer på ute i naturen hvor den bygger sine klassiske tuer av barnåler osv. Den har liten eller ingen betydning som skadedyr og vi opplever dette sjeldent som noe problem. Sanering utføres ikke mot denne typen.

  Vi tilbyr våre tjenester i Vestland, Bergen, Oslo, Viken, Asker, Bærum, Akershus, Buskerud, Østfold og Vestfold, Øygarden, Askøy, Sotra, Alver, Os, Bjørnafjorden, Kvam, Samnanger og Osterøy.

  Stokkmaur

  Stokkmaur ett treødeleggende insekt som kan påføre hus og hytter store skader. Når de etablerer seg i en bygning vil de gnage på treverk, isopor osv for å anlegge en koloni. Ved et slikt angrep vil man oppleve en trafikk inn og ut av huset. Dette fordi mauren finner næring utvendig og tar dette med seg til kolonien. Ved bekjempelse av denne type maur må ofte selve kolonien avdekkes og fjernes for å lykkes med behandlingen.

  Behandling og bekjempelse i Vestland, Bergen, Oslo, Viken, Asker, Bærum, Akershus, Buskerud, Østfold og Vestfold, Øygarden, Askøy, Sotra, Alver, Os, Bjørnafjorden, Kvam, Samnanger og Osterøy.

  Bekjempelse kan bestå av både bygningsmessige inngrep samt kjemisk behandling. Har du problemer med maur så ta gjerne kontakt med oss. Vi har nødvendig kunnskap for å bekjempe ethvert problem.

   

  Tips fra gjerrigknark.com

  10 tips til hvordan du blir kvitt maur uten å bruke gift

  Når varmen kommer, dukker også de små insektene opp i og rundt leiligheter og hus. Maur er sikkert nyttige, men ingen vil vel ha dem på kjøkkenet eller andre steder i hjemmet? En ting er å bruke kjemi for å fjerne dem, men kanskje du først vil prøve disse kjerringrådene?

  Heldigvis finnes det mange naturlige måter å bli kvitt insektene på, og det beste er vel at du har det meste av mulighetene i hjemmet ditt allerede.

  Her kommer Gjerrigknarkens beste råd til hvordan du kan vise insektene at du ikke har invitert dem på besøk til kjøkken, stue osv.

  Tips 1: Hold hjemmet ditt ordentlig rent

  Ingen overraskelse at dette er standardtipset. Holder du leiligheten eller huset ditt rent og ikke lar matvarer eller rester ligge åpent, er det i alle fall mindre sjanse for at de dukker opp.

  Tips 2: Sitronsaft

  Fukt de mest kritiske stedene med fersk presset sitronsaft. De liker ikke sitronsyre og holder seg unna. Du kan for eksempel dynke en klut med sitronsaft og tørke gulv, skapbunner osv. med den.

  Tips 3: Agurkskall

  Legg agurkskall der de dukker opp. Av en eller annen grunn liker ikke de agurk.

  Tips 4: Laurbær og nellik

  De reagerer negativt på forskjellige krydder og stikker av. Strø ganske enkelt laurbær eller nellik der hvor de ferdes.

  Tips 5: Eddik

  Enhver gjerrigknark har eddik i huset – et absolutt vidundermiddel for alt mellom himmel og jord. Bruker du eddik i rengjøring av gulv og skap, finner du kjapt ut at insektene ikke liker lukta.

  Du kan også helle litt rundt der hvor mauren kommer inn i huset. Du kan også bruke en sprayflaske med eddik/vann eller eddik/oppvaskmiddel som zalo og spraye i hjørner og andre steder hvor de liker seg.

  Tips 6: Kanel

  De er ikke glad i kanel. Du kan prøve å strø litt rundt der hvor de koser seg som best, men det er også mulig å lage en flytende blanding i en sprayflaske med ½ liter vann, 2 spiseskjeer kanel og noen nelliker. Rist godt og spray på de klassiske stedene.

  Tips 7: Babypudder

  De liker ikke babypudder – merkelig nok. Strø pudder på stedene der de kommer frem.

  Tips 8: Vann og oppvaskmiddel

  Kok en liter vann og bland med litt oppvaskmiddel. Vask på de stedene med blandingen. Miksen kan du forresten også bruke for å unngå ugress.

  Tips 9: Bakepulver og melis

  Bland sammen bakepulver og melis i lik mengde og strø pulverblandingen på de utsatte stedene.

  Tips 10: Kaffepulver

  Strø kaffepulver på de strategiske stedene, og du vil oppleve at mauren flykter. Du kan også bruke kaffegrut, så slipper du å sløse bort unødig kaffe.

  Det finnes en rekke muligheter for å bli kvitt insektene – uten at du behøver å bruke gift og uhumskheter. Men husk for all del at de gjør nytte for seg utendørs!

  1. Skjeggkre – sølvkre

  Skjeggkre er ett relativt nytt fenomen i Norge. De første funn av insektet ble registrert i 2013. Skjeggkre har spredd seg meget raskt, og vi finner de nå i de fleste type bygg. Både private boliger, borettslag, næringsbygg, skoler, barnehager er steder hvor man hyppig finner forekomster. Det er ett vingeløst insekt som, er spraglet og gråfarget, med lange antenner foran og bak. Et voksent insekt er mellom 12-18 mm og kan til forveksling være lik Sølvkre. Skjeggkreet er noe større, har lengre haletråder og finnes i motsetning til Sølvkre også i «tørre” rom. Skjeggkreet lever kun innendørs i Norge og spres rundt via varer og mennesker. Når de så har kommet inn i bolig eller bygg etablerer de seg og utvikler egne kolonier i bygget. Skjeggkreene går gjennom 14 utviklingsstadier før de er fullvoksne. Denne syklusen kan ta opptil 3 å før de er ferdig utviklet, og reproduserende.

  Vi tilbyr våre tjenester i Vestland, Bergen og omegn, Oslo, Viken, Asker, Bærum, Akershus, Buskerud, Østfold og Vestfold.

  Les mer om fjerning og bekjempelse av skjeggkre og sølvkre

  2. Veps

  Det finnes flere typer Veps i Norge, men det er i hovedsak to arter vi mennesker oftest kommer i kontakt med, og som tidvis kan oppleves som ett problem. Begge disse er i familien vi kaller Stikkveps.
  Jordvepsen (Vespula vulgaris) bygger sine bol under bakkenivå, mens Tysk veps (Vespula germanica) er den art som oftest bygger bol på loft, under takskjegg, og i noen tilfeller inne i veggene.
  Utviklingen av ett vepsebol starter ved at dronningen våkner fra vinterdvale i april/mai og starter bygging av selve bolet. I løpet av en sesong som varer fra Mai til September vokser bolet og kan inneholde flere tusen individer. Bolet er ettårig og brukes kun en gang.

  Les mer om fjerning og bekjempelse av veps, vepsebol og vesper…

  3. Stripet borebille I Mit I Morr I Mott I Tremark

  I Norge er det i hovedsak to typer borebiller som gjør skade på bygninger, Stripet borebille («mit») og Husbukk. Av disse er det Stripet borebille som er mest utbredt, og denne finner vi langs hele kysten opp til Troms. På Vestlandet er det Stripete borebille man finner i treverk på loft og i kjellere. Det antas at de aller fleste hus over 50 år har større eller mindre forekomster av denne borebillen.

  Les mer om fjerning og bekjempelse av Stripet borebille – Mit – Mott – Morr – Tremark

  4. Rotter og mus kan påføre betydelige skader

  Rotter og mus påfører i dag vårt samfunn betydelige skader i form av sin evne til å tilpasse seg oss mennesker og våre boliger og bygg. Når rotter og mus etablerer seg i en bolig / bygg vil skadepotensialet være stort. Luktproblemer, vannlekkasjer, og i verste fall brann kan være noen av konsekvensene som følge av dette. I tillegg kan rotter være smittebærere av bakterier som kan overføres mennesker.

  Les mer om fjerning og bekjempelse av rotter og mus

  5. Hussopp og råtesopp er ofte årsaken til råteskader

  Trevirke som blir utsatt for fuktpåvirkning over lengre tid angripes av råtesopp. Hvilken råtesoppart som angriper de forskjellige bygningskonstruksjoner er noe tilfeldig, men avgjøres av fuktprosent, temperatur og varighet av fukttilgang. I naturen er det flere hundre forskjellige treødeleggende sopper som forårsaker råteskader, mens i bygninger er det kun et fåtall av råtesopparter som står for de fleste soppangrepene.

  Les mer om fjerning og bekjempelse av hussopp og råtesopp

  6. Muggsopp

  Muggsopp er en gruppe hurtigvoksende mikrosopper. Muggsopp påvises gjerne ved at beboere eller brukere av lokalene påviser misfarging på vegger eller himlingsoverflater. I noen tilfeller er det ikke synlig vekst av muggsopp på overflater, men en mistenker skjult vekst av muggsopp i lukkede konstruksjoner grunnet at en kjenner en lukt eller at en har fått helseproblemer.

  Les mer om fjerning og bekjempelse av muggsopp

  7. Hussopp og råtesopp er ofte årsaken til råteskader

  Trevirke som blir utsatt for fuktpåvirkning over lengre tid angripes av råtesopp. Hvilken råtesoppart som angriper de forskjellige bygningskonstruksjoner er noe tilfeldig, men avgjøres av fuktprosent, temperatur og varighet av fukttilgang. I naturen er det flere hundre forskjellige treødeleggende sopper som forårsaker råteskader, mens i bygninger er det kun et fåtall av råtesopparter som står for de fleste soppangrepene.

  Les mer om fjerning og bekjempelse av råteskader

  8. Bygningsskader I Råtesopper i bygninger

  Trevirke som blir utsatt for fuktpåvirkning over lengre tid angripes av råtesopp og kan føre til bygningsskader. Hvilken råtesoppart som angriper de forskjellige bygningskonstruksjoner er noe tilfeldig, men avgjøres av fuktprosent, temperatur og varighet av fukttilgang.. I naturen er det over hundre forskjellige treødeleggende sopper som forårsaker råteskader, mens i bygninger er det kun et fåtall av råtesopparter som står for de fleste soppangrepene.

  Les mer fjerning og bekjempelse av bygningsskader