Kakerlakkene sprer seg i Norge

Kakerlakkene sprer seg i Norge

SPRER SEG I NORGE: Det er flere grunner til at det stadig dukker opp flere kakerlakker i Norge. Her er det kakerlakker av sorten Tysk kakerlakk som er avbildet, en av de vanligste sortene som dukker opp her hjemme. Foto: NTB Scanpix.

Del denne saken

De er ekle og altetende, overlever nesten alt – ja, de kan til og med leve opptil en uke, av og til lenger, uten hode!

Vi snakker om de fryktede kakerlakkene. Det blir stadig flere av dem i Norge, og det siste du vil er å få dem inn i huset.

Så hvordan holder du kakerlakker ute?

Her får du ekspertenes beste tips.

Flere melder om kakerlakker

– Vi opplever stadig flere meldte tilfeller av kakerlakker, forteller skadesjef ved Norsk Hussopp Forsikring, Svein Stormoen, til Dinside.

Også Folkehelseinstituttet kan bekrefte en økning i antall tilfeller i Norge.

– Når det oppdages kakerlakkangrep i Norge er det i de aller fleste tilfeller Tysk kakerlakk. Hovedårsaken til økningen er økt reisevirksomhet, varehandel og globalisering, opplyser Stormoen videre.

Lars Tuva Johansen, offentlig godkjent skadedyrbekjemper hos Pelias, forteller at de flere ganger i uken får henvendelser om kakerlakker fra privatpersoner.

– I flere tilfeller er det personer som kanskje tror det er en kakerlakk, men i realiteten er det gjerne en helt ufarlig bille. Så hender det at folk ringer oss om markkakerlakker, som er den eneste kakerlakken som naturlig finnes i norsk fauna. Den lever utendørs, så om den kommer inn, har den sannsynligvis forvillet seg dit. Markkakerlakk er for øvrig helt ufarlig for oss mennesker, understreker Johansen.

Kilde: