Muggsopp Bergen

SEND HENVENDELSE

Ønsker du at vi kontakter deg angående Muggsopp Bergen ?

Våre nedslagsfelt er Vestland, Bergen, Oslo, Viken, Asker, Bærum, Akershus, Buskerud, Østfold og Vestfold, Øygarden, Askøy, Sotra, Alver, Os, Bjørnafjorden, Kvam, Samnanger og Osterøy.

Ta kontakt med oss.  Rentox er den lokale spesialisten på muggsopp i Bergen.

  Her i Bergen har vi et klima som passer muggsoppen godt. Milde vintre, kjølige somre og mye fuktighet gjør at muggsoppen trives i hus og hjem. Dessverre er dette ikke bra verken for huset, eller dem som bor i det.

  Men hvordan vet man at det har oppstått muggsopp?

  Avdekke muggsopp

  Ditt viktigste verktøy i jakten på muggsopp er nesen. Dersom lukten i huset endrer seg bør du ta det på alvor, fordi dette er det sikreste tegnet på at soppen er i hus.

  Nesen er et av våre sterkeste sanseapparat, så første indikasjon vil ofte bare være en følelse av at noe ikke er i orden. Dette er fordi nesen fanger opp selv små endringer i luften, som kanskje ikke er store nok til at du klarer å identifisere dem. Har du tenkt tanken på at du kan ha muggsopp bør du derfor ta en runde i huset og sjekke. Det kan være nesen din som prøver å fortelle deg noe.

  Sjekk i kjeller, husets ytterhjørner, bak bilder, bak reoler, hyller og på loftet. Dersom du oppdager misfarging, utbulinger eller steder med sterkere lukt, bør du ta affære.

  Helse og bygningsskader

  Muggsopp er en kraftig kilde til flere helseplager som utslett, kløe, tilstoppet nese, konsentrasjonsproblemer, nedsatt hukommelse, hodepine, trøtthet og større risiko for infeksjonssykdommer. Har du allerede astma eller allergi, vil du være spesialt utsatt for luftveisproblemer.

  Muggsoppen skader helsen din, men gjør liten eller ingen skade på husets bærende konstruksjon. Har du derimot fått en av råtesoppene, vil disse kunne bryte ned treverket slik at det mister sine bærende egenskaper og mekaniske styrke.

  Det er viktig å avdekke tidligst mulig hvilken type sopp man har, slik at man kan gjøre umiddelbare tiltak for å sikre hus og helse. Jo lenger soppen får lov til å vokse, desto større blir problemene.

  Årsaken til muggsopp

  Muggsopp sprer millioner av sporer gjennom luften, som leter etter et sted for å slå seg ned og vokse. Dette skjer i naturen hele tiden og er i utgangspunktet ikke noe problem.

  Problemene oppstår når soppen finner gunstige forhold inne i hjem og bygninger. Fuktige overflater i temperaturer på 20-25 grader gir soppen gode vekstvilkår.

  Ettersom Bergen ligger tett på sjøen har vi ganske mild og relativt jevn temperatur gjennom året, men også mye regn og fuktighet. Dette kombinert med den relativt høye gjennomsnittsalderen på bygningsmassen gjør at mange opplever å bli plaget med sopp.

  Derfor vil en sanering mot muggsopp eller råtesopp ikke bare handle om å fjerne soppen, men man må også finne årsaken til at soppen oppsto i utgangspunktet. Finner man kilden til fuktproblemet og samtidig fjerner soppen helt, vil man kunne være kvitt den for godt. Dersom man derimot bare fjerner selve soppen uten å gjøre noe med de underliggende årsakene, vil soppen normalt komme tilbake ganske raskt.

  Vi hjelper deg

  Det er viktig at muggsopp håndteres profesjonelt og forsiktig på grunn av helserisiko og fare for bygningsskader. Lurer du på om du har fått sopp i hus bør du kontakte oss for en uforpliktende befaring, slik at vi kan sjekke om du har en soppskade.

  Dersom vi finner noe, kan vi gi deg et pristilbud og foreslå en utbedringsprosess for å håndtere problemet. Vi bruker skånsomme metoder som ivaretar miljø og sikrer bo- og arbeidsmiljø.

  Spør oss om muggsopp i Bergen